Næringsbedrifter

Myking kolonial

Den første butikken på Myking ble etablert etter 2. verdenskrig av Svein Eidal, bestefaren til nå avdøde Sigve Syversen.  Dette var en filial av Rukkedalen landhandleri.

Anne Margrethe og Sigve Syversen drev i den gamle butikken på helårsbasis fra 1963 til de bygde og tok i bruk den nåværende butikken i 1977. Dette er en assortert landhandel hvor man i tillegg til vanlige kolonialvarer kan få kjøpt en del kortreiste varer som f.eks. ost, rakfisk og skakkelaks.

Butikken har også medisinutsalg.

Et rikt utvalg av bl.a. fiskeutstyr, skismøring, verktøy og diverse kortevarer finnes.  Propanbeholdere byttes og ved i sekker er tilgjengelig.

Vanligvis finnes blomster til salgs.

Dessuten fungerer butikken som en slags stedlig turistinformasjon hvor man foruten lokale kart kan få kjøpt både fiskekort og veikort til Mykingvegen.

Åpningstider:

          Hverdager    09.00 – 17.00          Fredag         09.00 – 20.00

          Lørdag         09.00 – 17.00          Søndag        Stengt

          I påsken       Utvidede åpningstider

Butikkens telefonnummer:  32 06 94 33

Ranten hotell

Ranten hotell er for tiden stengt. Nedenfor stående informasjon ble lagt ut i januar 2022 da hotellet ble revitalisert:

Som kjent for de fleste i NNFs område, ble driften av Ranten hotell revitalisert våren 2022 gjennom Nesfjellets og Ole Johnny Moens kjøp av hotellet.

De nye driverne har etablert både en ny hjemmeside (rantenhotell.no) og en ny facebookside. For å komme inn på disse nye, korrekte sidene, er det viktig å bruke dobbel l i hotell i søke-ordet. Nevnte sider gir fyldig informasjon om hotellets tilbud. Derfor nevnes bare noen av de mest sentrale her:

Lunsj serveres hver dag mellom kl. 12.30 og kl. 17.00. Middag serveres også hver dag fra kl. 19.00, men her er det nødvendig med forhåndsbestilling noen timer i forveien.

Hotellet tilrettelegger også gjerne for private selskaper og arrangementer.

Rom kan enten bestilles via telefon – 46 77 70 40 eller via booking@rantenhotell.no (husk dobbel l).

Korrekt adresse: Øvre Ranten 5, 3540 Nesbyen

Vi ønsker daglig leder Jens Brokmann og hans stab lykke til med revitaliseringen av hotellet – til beste også for oss hyttebrukere i områdene rundt.